Seo ile Tanışalım

www.ferhatakyuz.com Kopyası
5/5

seo nedir?

SEO, İngilizce olarak  ( Search Engine Optimization ) kısaltılmışıdır. Kelime anlamı  olarak  “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelir.

5/5

nereden başlamalı?

SEO stratejinizi planlamanıza, içeriğinizi optimize etmenize ve gerçek yatırım getirisini ölçmenize yardımcı olabilecek profesyonel kişiler ile çalışarak başlanılmalı.

Arama motoru optimizasyonu, web sitelerini arama motorlarının daha rahat bir şekilde anlayabilmesine “taramasına” olanak sağlayacak şekilde arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilerek “web sitesinin optimize edilmesi”dir.

SEO sürekli değişiyor. Trafik ve dönüşüm sağlamak için hangi anahtar kelimelere öncelik verilmesi gerektiğini çok iyi belirlemek gerekir.

Google bir sayfanın nasıl sıralanacağını nasıl biliyor?

Arama motorlarının yalnızca tek bir amacı vardır. Kullanıcılara en alakalı cevapları veya bilgileri sağlamayı amaçlarlar.

Bunları her kullandığınızda, algoritmaları sorgunuzla en alakalı sayfaları seçer. Ve sonra, en yetkili veya popüler olanları önce göstererek onları sıralayın.

Kullanıcılara doğru bilgileri sunmak için arama motorları iki faktörü analiz eder:

  • Arama sorgusu ve bir sayfadaki içerik arasındaki alaka düzeyi, Arama motorları bunu konu veya anahtar kelimeler gibi çeşitli faktörlerle değerlendirir.
  • Otorite, bir web sitesinin İnternet’teki popülerliği ile ölçülür. Google, bir sayfa veya kaynak ne kadar popüler olursa, içeriği okuyucular için o kadar değerli olduğunu varsayar.

    Ve tüm bu bilgileri analiz etmek için arama algoritmaları adı verilen karmaşık denklemleri kullanıyorlar .

    Arama motorları algoritmalarını gizli tutar. Ancak zamanla SEO’lar bir sayfayı sıralarken göz önünde bulundurdukları bazı faktörleri belirlediler. Bunları sıralama faktörleri olarak adlandırıyoruz ve bunlar bir SEO stratejisinin odak noktasıdır.

    Kısaca göreceğiniz gibi, daha fazla içerik eklemek, resim dosya adlarını optimize etmek veya dahili bağlantıları iyileştirmek sıralamanızı ve arama görünürlüğünüzü etkileyebilir. Bunun nedeni, bu eylemlerin her birinin bir sıralama faktörünü iyileştirmesidir.

5/5

Güçlü Bir SEO Stratejisinin Üç Temel Bileşeni

Bir siteyi optimize etmek için üç alanda sıralama faktörlerini iyileştirmeniz gerekir – teknik web sitesi kurulumu, içerik ve bağlantılar. Öyleyse, sırayla onlardan geçelim.

1. Teknik Kurulum

Web sitenizin sıralaması için üç şeyin olması gerekir:

Öncelikle, bir arama motorunun sayfalarınızı Web’de bulması gerekir.

Ardından, konularını anlamak ve anahtar kelimelerini belirlemek için onları taramalıdır.

Ve son olarak, onları kendi dizinine eklemesi gerekiyor – web’de bulduğu tüm içeriğin bir veritabanı. Bu şekilde, algoritması web sitenizi alakalı sorgular için görüntülemeyi düşünebilir.

Basit görünüyor, değil mi? Kesinlikle endişelenecek bir şey yok. Sonuçta, sitenizi sorunsuz bir şekilde ziyaret edebileceğinize göre, Google da ziyaret etmelidir, değil mi?

Maalesef bir sorun var. Bir web sayfası siz ve arama motoru için farklı görünüyor. Bunu, biçimlendirmesi ve bağlarıyla birlikte grafik, renk, metin koleksiyonu olarak görüyorsunuz.

Bir arama motoru için metinden başka bir şey değil.

Sonuç olarak, bu şekilde sağlayamayacağı herhangi bir öğe arama motoruna görünmez kalır. Ve bu nedenle, web siteniz size iyi görünse de, Google içeriğini erişilemez bulabilir.

teknik kurulum örneği arama motoru bakış açısı

Bununla ilgili bazı şeylere dikkat edin:

  • Sayfa sadece metindir. Dikkatlice tasarlasak da, bir arama motorunun gördüğü tek unsur metin ve bağlantılardır.
  • Sonuç olarak, sayfada bir resim göremez (okla işaretlenmiş öğeye dikkat edin) Yalnızca adını tanır. Bu görsel, sayfanın sıralanmasını istediğimiz önemli bir anahtar kelime içeriyorsa, arama motoru tarafından görünmez olur.

Yerinde optimizasyon olarak da adlandırılan teknik kurulum burada devreye girer. Web sitenizin ve sayfalarınızın Google’ın bunları sorunsuz bir şekilde taramasına ve dizine eklemesine izin vermesini sağlar. Onu etkileyen en önemli faktörler şunları içerir:

Web sitesinde gezinme ve bağlantılar

Arama motorları siteleri tıpkı sizin yaptığınız gibi tarar. Bağlantıları takip ederler. Arama motoru tarayıcıları bir sayfaya gelir ve analiz edilecek diğer içerikleri bulmak için bağlantıları kullanır. Ancak yukarıda gördüğünüz gibi, görüntüleri göremezler. Bu nedenle, gezinmeyi ve bağlantıları salt metin olarak ayarlayın.

Basit URL yapısı

Arama motorları, karmaşık yapıya sahip uzun kelime dizilerini okumaktan hoşlanmazlar. Dolayısıyla, mümkünse URL’lerinizi kısa tutun. Sayfayı optimize etmek istediğiniz ana anahtar kelimenin olabildiğince azını içerecek şekilde ayarlayın.

Sayfa hızı

Arama motorları, yükleme süresini – bir kullanıcının sayfayı okuyabilmesi için geçen süre – kalitenin bir göstergesi olarak kullanın. Birçok web sitesi öğesi onu etkileyebilir. Örneğin görüntü boyutu. Sayfalarınızı nasıl iyileştireceğiniz konusunda öneriler için Google’ın Page Speed ​​Insights Aracını kullanın .

 
5/5
5/5
Ölü bağlantılar veya bozuk yönlendirmeler

Ölü bir bağlantı, ziyaretçiyi var olmayan bir sayfaya gönderir. Bozuk bir yönlendirme, artık orada olmayabilecek bir kaynağa işaret eder. Her ikisi de zayıf kullanıcı deneyimi sağlar, ancak aynı zamanda arama motorlarının içeriğinizi dizine eklemesini engeller.

Site haritası ve Robots.txt dosyaları

Site haritası, sitenizdeki tüm URL’leri listeleyen basit bir dosyadır. Arama motorları, hangi sayfaların taranacağını ve dizine ekleneceğini belirlemek için kullanır. Öte yandan bir robots.txt dosyası, arama motorlarına hangi içeriğin dizine eklenmemesi gerektiğini söyler (örneğin, aramada görünmesini istemediğiniz belirli politika sayfaları) İçeriğinizin taranmasını ve dizine eklenmesini hızlandırmak için her ikisini de oluşturun.

Yinelenen içerik

Aynı veya oldukça benzer içeriğe sahip sayfalar arama motorlarının kafasını karıştırır. Arama sonuçlarında hangi içeriği göstermeleri gerektiğini belirlemeyi genellikle neredeyse imkansız bulurlar. Bu nedenle, arama motorları yinelenen içeriği olumsuz bir faktör olarak kabul eder. Ve onu bulduktan sonra, bu sayfalardan hiçbirini göstermeyerek bir web sitesini cezalandırabilir.

Öne Çıkan Kaynak
2. İçerik

Bir arama motorunu her kullandığınızda, içerik ararsınız – örneğin belirli bir konu veya problemle ilgili bilgiler.

Doğru, bu içerik farklı biçimlerde gelebilir. Bir blog yazısı veya web sayfası gibi bir metin olabilir. Ancak bir video, ürün önerisi ve hatta bir işletme listesi de olabilir.

Hepsi içerik.

Ve SEO için, daha fazla arama görünürlüğü kazanmaya yardımcı olan şey budur.

İşte bunun iki nedeni:

  1. Birincisi, içerik, müşterilerin arama yaparken istediği şeydir. Ne aradıklarına bakılmaksızın, onu sağlayan içeriktir. Ve ne kadar çok yayınlarsanız, daha fazla arama görünürlüğü için şansınız o kadar yüksek olur.
  2. Ayrıca, arama motorları bir sayfanın nasıl sıralanacağını belirlemek için içerik kullanır. Daha önce bahsettiğimiz, bir sayfa ile bir kişinin arama sorgusu arasındaki alaka düzeyi fikridir.

Bir sayfayı tararken konusunu belirlerler. Sayfa uzunluğu veya yapısı gibi unsurları analiz etmek, kalitesini değerlendirmelerine yardımcı olur. Bu bilgilere dayanarak, arama algoritmaları bir kişinin sorgusunu kendisiyle en alakalı olduğunu düşündükleri sayfalarla eşleştirebilir.

İçeriği optimize etme süreci anahtar kelime araştırmasıyla başlar.

Anahtar Kelime Araştırması

SEO, siteye herhangi bir ziyaretçi çekmekle ilgili değildir. Sattığınız şeye ihtiyaç duyan ve daha sonra müşteri haline gelebilecek insanları çekmek istiyorsunuz.

Ancak, bu yalnızca bu kişilerin arama yaparken kullanacakları anahtar kelimeler için sıralandığında mümkündür. Aksi takdirde, sizi bulma şansları yok. Ve bu, web siteniz arama sonuçlarının en üstünde görünse bile.

Bu nedenle SEO çalışması, potansiyel alıcıların arama motorlarına hangi ifadeleri girdiğini keşfetmekle başlar.

Süreç tipik olarak işinizle ilgili terimleri ve konuları belirlemeyi içerir. Ardından, bunları başlangıç ​​anahtar kelimelerine dönüştürür. Ve son olarak, kitlenizin kullanacağı ilgili terimleri ortaya çıkarmak için kapsamlı araştırma yapmak.

Yeni başlayanlar için anahtar kelime araştırması için kapsamlı bir rehber yayınladık . Anahtar kelime araştırma sürecini ayrıntılı olarak ortaya koymaktadır. Hedeflemeniz gereken arama terimlerini belirlemek için kullanın.

Elinizde bir anahtar kelime listesi varken, sonraki adım içeriğinizi optimize etmektir. SEO’lar bu süreci sayfa içi optimizasyon olarak adlandırır.

Sayfa İçi Optimizasyon

Sayfa içi SEO olarak da adlandırılan sayfa içi optimizasyon, arama motorlarının a.) Bir sayfanın konusunu ve anahtar kelimelerini anlamasını ve b.) Bunu alakalı aramalarla eşleştirebilmesini sağlar.

Not, içerik değil ” sayfa ” dedim . Bunun nedeni, sayfa içi SEO çalışmalarının büyük kısmı kullandığınız kelimelere odaklansa da, koddaki bazı öğeleri optimize etmeye kadar uzanır.

Bazılarını duymuş olabilirsiniz – başlık veya açıklama gibi meta etiketler en popüler ikisidir. Ama dahası var. Öyleyse, işte yapılması gereken en önemli sayfa içi optimizasyon eylemlerinin bir listesi.

Not: Blog içeriği çoğu yerde geçerli olduğundanweb siteleriBu faktörlerden bahsederken, blog SEO’suna odaklanacağım – blog gönderilerini alakalı anahtar kelimeler için optimize etme. Ancak, tüm bu tavsiyeler diğer sayfa türleri için de aynı derecede geçerlidir.

Öne Çıkan Kaynak
a) Anahtar Kelime Optimizasyonu

Öncelikle, Google’ın bu sayfanın hangi anahtar kelimelerin sıralanmasını istediğinizi anladığından emin olun. Bunu başarmak için, en azından ana anahtar kelimeyi aşağıdakilere dahil ettiğinizden emin olun:

  • Gönderinin başlığı: İdeal olarak, başlığın başlangıcına yakın yerleştirin. Google’ın, başlığın başındaki kelimelere daha fazla değer verdiği bilinmektedir .
  • URL: Sayfanızın web adresi de anahtar kelimeyi içermelidir. İdeal olarak, başka hiçbir şey dahil değildir. Ayrıca, durdurma sözcüklerini de kaldırın .
  • H1 Etiketi: Çoğu içerik yönetim sisteminde, bu etiket varsayılan olarak sayfanın başlığını gösterir. Ancak, platformunuzun farklı bir ayar kullanmadığından emin olun.
  • İçeriğin ilk 100 kelimesi (veya ilk paragrafı): Anahtar kelimeyi blog gönderinizin başında bulmak, Google’a bunun aslında sayfanın konusu olduğu konusunda güvence verecektir.
  • Meta başlık ve meta açıklama etiketleri: Arama motorları, listelerini görüntülemek için bu iki kod öğesini kullanır. Arama listesinin başlığı olarak meta başlığı görüntülerler. Meta açıklama, altındaki küçük tanıtım yazısı için içerik sağlar. Ancak bunun ötesinde, sayfanın konusunu daha iyi anlamak için her ikisini de kullanırlar.
  • Resim dosyası adları ve ALT etiketleri: Arama motorlarının bir sayfadaki grafikleri nasıl gördüğünü hatırlıyor musunuz? Yalnızca dosya adlarını görebilirler. Bu nedenle, resimlerden en az birinin dosya adında anahtar kelimeyi içerdiğinden emin olun.

Öte yandan alt etiket, bir görüntü yerine metin tarayıcılarının görüntülemesidir (görme engelli ziyaretçiler için) Ancak, ALT etiketi görüntü kodunda bulunduğundan, arama motorları bunu bir alaka düzeyi sinyali olarak da kullanır.

Ayrıca, anlamsal anahtar kelimeler ekleyin – anahtar kelimenizin varyasyonları veya eşanlamlıları. Google ve diğer arama motorları, bir sayfanın alaka düzeyini daha iyi belirlemek için bunları kullanır.

Bunu hızlı bir örnekle açıklayayım. Ana anahtar kelimenizin ” Apple ” olduğunu varsayalım . Peki iPhone’un arkasındaki meyve mi yoksa teknoloji devi mi?

Şimdi, Google kopyada şeker, meyve bahçesi veya elma şarabı gibi terimler bulduğunda ne olacağını hayal edin? Hangi sorguları sıralayacağınıza dair seçim hemen belli olur, değil mi?

Anlamsal anahtar kelimelerin yaptığı budur. Sayfanızın alakasız aramalarda görünmemesini sağlamak için bunları ekleyin.

b) Anahtar Kelimeyle İlişkili Olmayan Sayfa İçi Optimizasyon Faktörleri

Sayfa içi SEO sadece anahtar kelimeleri sayfaya serpmekle ilgili değildir. Aşağıdaki faktörler, bir sayfanın güvenilirliğini ve otoritesini de doğrulamaya yardımcı olur:

  • Dış bağlantılar: Konuyla ilgili diğer, alakalı sayfalara bağlantı vermek, Google’ın konusunu daha fazla belirlemesine yardımcı olur. Artı, iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. Nasıl? İçeriğinizi değerli bir kaynak olarak konumlandırarak.
  • Dahili bağlantılar: Bu bağlantılar, sıralamanızı iki şekilde yükseltmenize yardımcı olur. Birincisi, arama motorlarının sitedeki diğer sayfaları bulmasına ve taramasına izin veriyorlar. Ve ikincisi, çeşitli sayfalar arasındaki anlamsal ilişkileri göstererek arama sorgusuyla alaka düzeyini daha iyi belirlemeye yardımcı olurlar . Kural olarak, blog yazısı başına en az 2-4 dahili bağlantı eklemelisiniz.
  • İçeriğin uzunluğu: Uzun içerik genellikle daha iyi sıralanır . Bunun nedeni, iyi yapılırsa, daha uzun bir blog yazısı her zaman konuyla ilgili daha kapsamlı bilgiler içerecektir.
  • Multimedya: Bir gereklilik olmasa da, videolar, diyagramlar, ses oynatıcılar gibi multimedya öğeleri bir sayfanın kalitesini işaret edebilir. Okuyucuları bir sayfada daha uzun süre tutar. Ve sırayla, içeriği değerli ve incelenmeye değer bulduklarının sinyalini veriyor.
3. Bağlantılar

Şimdiye kadar bu kılavuzda okuduğunuza göre, hiçbir sayfanın iki faktör olmadan sıralanmayacağını biliyorsunuz: alaka düzeyi ve yetki.

Google ve diğer arama motorları, kullanıcılara en doğru cevapları verme arayışlarında, sorgularıyla en alakalı olduğunu düşündükleri ve aynı zamanda popüler olduğunu düşündükleri sayfalara öncelik verir.

İlk iki alan – teknik kurulum ve içerik – alaka düzeyini artırmaya odaklandı (kabul etsem de, bazı unsurları otoriteyi vurgulamaya yardımcı olabilir.)

Bağlantılar, ancak popülerlikten sorumludur.

Ancak, nasıl çalıştıkları hakkında daha fazla konuşmadan önce, SEO’ların bağlantılar hakkında konuşurken ne anlama geldiklerini burada bulabilirsiniz.

Geri bağlantı nedir?

Geri bağlantılar olarak da adlandırılan bağlantılar, diğer web sitelerindeki içeriğinize referanslardır. Başka bir web sitesi okuyucularına içeriğinizden bahsettiğinde ve onu yönlendirdiğinde, sitenize bir geri bağlantı kazanırsınız.

Örneğin, Entrepreneur.com’daki bu makale pazarlama istatistikleri sayfamızdan bahsediyor. Ayrıca, okuyucularının alıntılanandan başka istatistikleri görmelerine izin veren bağlantılara da bağlanır.

Google, bunun gibi bağlantıların miktarını ve kalitesini bir web sitesinin otoritesinin bir işareti olarak kullanır. Bunun arkasındaki mantık, web yöneticilerinin popüler ve yüksek kaliteli bir web sitesine vasat bir web sitesinden daha sık başvurmasıdır.

Ancak bağlantı kalitesinden de bahsettiğimi unutmayın. Bunun nedeni, tüm bağlantıların aynı olmamasıdır. Bazıları – düşük kaliteli olanlar – sıralamanızı olumsuz yönde etkileyebilir.

5/5
Bağlantılar Kalite Faktörleri

Düşük kaliteli veya şüpheli bağlantılar – örneğin, Google’ın bir siteyi daha yetkili sayması için kasıtlı olarak oluşturulmuş olduğunu düşündüğü bağlantılar, sıralamanızı düşürebilir.

Bu nedenle, SEO’lar bağlantı oluştururken herhangi bir bağlantı oluşturmaya odaklanmaz . Mümkün olan en yüksek kaliteli referansları oluşturmayı hedeflerler.

Doğal olarak, tıpkı arama algoritmasında olduğu gibi, özellikle bir bağlantının kalitesini hangi faktörlerin belirlediğini bilmiyoruz. Ancak zamanla SEO’lar bunlardan bazılarını keşfetti:

  1. Bir bağlantı sitesinin popülaritesi: Arama motorlarının otorite olarak gördüğü bir alandan gelen herhangi bir bağlantı doğal olarak yüksek kaliteye sahip olacaktır. Başka bir deyişle, kendilerine işaret eden kaliteli bağlantılara sahip web sitelerinden gelen bağlantılar daha iyi çalışır.
  2. Konu alaka düzeyi: Sizinkine benzer bir konudaki etki alanlarından gelen bağlantılar, rastgele web sitelerinden gelenlerden daha fazla yetki taşır.
  3. Bir alana güven: Tıpkı popülerlikte olduğu gibi, arama motorları da bir web sitesinin güvenini değerlendirir. Daha güvenilir sitelerden gelen bağlantılar, sıralamaları her zaman daha iyi etkiler.
Link Oluşturma

SEO’da, yeni geri bağlantı alma sürecini bağlantı kurma olarak adlandırıyoruz . Ve birçok uygulayıcının kabul ettiği gibi, bu zorlu bir aktivite olabilir.

Bağlantı kurma, iyi yapmak istiyorsanız, yaratıcılık, stratejik düşünme ve sabır gerektirir. Kaliteli bağlantılar oluşturmak için, bir bağlantı kurma stratejisi bulmanız gerekir  . Ve bu küçük bir başarı değil.

Unutmayın, bağlantılarınız çeşitli kalite kriterlerini geçmelidir. Ayrıca, onları kasıtlı olarak oluşturduğunuz arama motorları için açık olamaz.

İşte bunu yapmak için bazı stratejiler:

  • Editoryal, organik bağlantılar: Bu geri bağlantılar , içeriğinize kendi başlarına referans veren web sitelerinden gelir.
  • Erişim: Bu stratejide, bağlantılar için diğer web sitelerine başvurursunuz. Bu birçok şekilde olabilir. Harika bir içerik parçası oluşturabilir ve onlara bunu anlatmak için e-posta gönderebilirsiniz. Buna karşılık, eğer onu değerli bulurlarsa, ona başvururlar. Ayrıca nereye bağlantı verebileceklerini de önerebilirsiniz.
  • Konuk gönderileri: Konuk gönderileri, üçüncü taraf web sitelerinde yayınladığınız blog makaleleridir. Buna karşılık, bu şirketler genellikle içeriğe ve yazar biyografisine sitenize yönelik bir veya iki bağlantı eklenmesine izin verir.
  • Profil bağlantıları: Son olarak, birçok web sitesi bir bağlantı oluşturma fırsatı sunar. Çevrimiçi profiller buna iyi bir örnektir. Genellikle böyle bir profil oluştururken web sitenizi orada da listeleyebilirsiniz. Bu tür bağlantıların tümü güçlü bir otorite taşımaz, ancak bazıları olabilir. Ve onları yaratmanın kolaylığı göz önüne alındığında, peşine düşmeye değer.
  • Rekabet analizi: Son olarak, birçok SEO, siteleri için yeniden oluşturabileceklerini belirlemek için rakiplerinin geri bağlantılarını düzenli olarak analiz eder.

Şimdi, eğer hala burada benimleyseniz, sitenizin aramadaki başarısından neyin sorumlu olduğunu keşfetmişsinizdir.

Bir sonraki adım, çabalarınızın işe yarayıp yaramadığını bulmaktır.

SEO Sonuçları Nasıl İzlenir ve İzlenir?

Teknik kurulum, içerik ve bağlantılar, bir web sitesini arama sonuçlarına dahil etmek için çok önemlidir. Çabalarınızı izlemek, stratejinizi daha da geliştirmenize yardımcı olur.

SEO başarısını ölçmek, trafik, etkileşim ve bağlantılar hakkındaki verileri izlemek anlamına gelir. Ve çoğu şirket kendi SEO KPI setlerini (temel performans göstergeleri) geliştirse de, en yaygın olanları şunlardır:

  • Organik trafik artışı
  • Anahtar kelime sıralamaları (markalı ve markasız terimlere bölünmüş)
  • Organik trafikten elde edilen dönüşümler
  • Sayfada geçirilen ortalama süre ve hemen çıkma oranı
  • Organik trafik çeken en iyi açılış sayfaları
  • İndekslenen sayfaların sayısı
  • Bağlantı büyümesi (yeni ve kayıp bağlantılar dahil)
Yerel SEO

Şimdiye kadar, genel olarak arama sonuçlarında bir site sıralaması almaya odaklandık. Bununla birlikte, yerel bir işletme işletiyorsanız, Google, özellikle bölgenizdeki potansiyel müşterilerin önüne konumlandırmanıza da izin verir. Ancak bunun için yerel SEO kullanıyorsunuz.

Ve buna değer.

Müşterilerin% 97’si yerel bilgileri bulmak için arama motorlarını kullanıyor. Satıcı önerilerini ve hatta belirli iş adreslerini ararlar. Aslında, müşterilerin% 12’si her gün yerel işletme bilgilerini arıyor.

Dahası, bu bilgilere göre hareket ediyorlar: Arama yapanların% 75’i , aramadan sonraki 24 saat içinde yerel bir mağazayı veya şirketin tesislerini ziyaret ediyor.

Ancak durun, yerel SEO, en başından beri konuştuğumuz şeyden farklı mı?

Evet ve hayır.

Arama motorları hem yerel hem de küresel sıralamalar için benzer ilkeleri izler. Ancak belirli, konuma dayalı sonuçlar için bir siteyi konumlandırdıkları için, diğer bazı sıralama faktörlerini de analiz etmeleri gerekir.

Yerel arama sonuçları da farklı görünüyor:

  • Yalnızca yerel amaçlı aramalarda görünürler (örneğin, “yakınımdaki restoran” veya bir kişi konumu açıkça tanımladığında).
  • Alakalı bir yere özgü sonuçlar içerirler.
  • Bulmak için başka bir yere gitmeleri gerekmeyen belirli bilgileri kullanıcılara ulaştırmaya odaklanırlar.
  • Mobil cihazlarda yerel aramalar daha sık gerçekleştiği için öncelikle akıllı telefon kullanıcılarını hedeflerler.

Örneğin, yerel birpaketlemek, yerel sonuçların en önemli unsuru, bir kişinin bir işletme seçmek için ihtiyaç duyacağı hemen hemen tüm bilgileri içerir.

5/5

Bu sonuçların herhangi bir içeriğe bağlantı içermediğini unutmayın. Bunun yerine, bölgedeki restoranların bir listesini, konumlarını gösteren bir harita ve her biri hakkında ek bilgiler içerirler:

  • İş adı
  • Açıklama
  • Resim
  • Açılış saatleri
  • Yıldız Yorumları
  • Adres

Genellikle, bir şirketin telefon numarasını veya web sitesi adresini de içerirler.

Tüm bu bilgiler bir araya getirilerek müşterilerin hangi işletmeyle ilgileneceklerini seçmelerine yardımcı olur. Ancak Google’ın onu nasıl sıralayacağını belirlemesine de izin verir.

Yerel Arama Sıralama Faktörleri

Yerel web sitelerini analiz ederken, Google, arama yapan kişinin konumuna yakınlığa bakar. İle ifadeyi içeren yerel arama yükselişi, “ Yakınımda ” olması, Google ilk yakın işletmelere sunmaya çalışacağız adil olur.

Anahtar kelimeler yerel SEO için de gereklidir. Bununla birlikte, sayfa içi optimizasyonun ek bir unsuru, bir şirketin adının, adresinin ve bir sayfanın telefon numarasının varlığıdır. Yerel SEO’da buna NAP diyoruz.

Yine, arama motorunun şirketin konumunu değerlendirmek için bir yola ihtiyacı olduğu için mantıklı geliyor.

Google, yetkiyi yalnızca bağlantılarla değil yerel aramada da değerlendirir. İncelemeler ve alıntılar (bir işletmenin adresinin veya çevrimiçi bir telefon numarasının referansları) otoritesini de vurgular.

Son olarak, arama motorunun yerel işletme listelerini yönetme platformu olan Google My Business’ta bir işletmenin içerdiği bilgiler , sıralamasında büyük bir rol oynar.

Yukarıdakiler buzdağının sadece görünen kısmı. Ancak, işletmenizin yerel aramada iyi sıralanmasını istiyorsanız ilk önce onlar doğru olur.

Siyah şapka SEO nedir?

SEO‘nun size vurgulamak istediğim son yönü, kullanmak için asla cazip gelmeyeceğinizi umduğum bir şeydir. İçtenlikle söyledim.

Çünkü, cazibesine sahip olsa da, siyah şapka SEO kullanmak genellikle arama listelerinden bir ceza ile sonuçlanır.

Siyah şapka uygulamaları, arama motoru yönergelerine karşı stratejiler kullanarak arama motoru algoritmalarını değiştirmeyi amaçlamaktadır. En yaygın siyah şapka teknikleri arasında anahtar kelime doldurma, gizleme (anahtar kelimeleri kullanıcıların görmemesi, ancak arama motorlarının görmesi için kodda gizleme) ve bağlantı satın alma yer alır.

Öyleyse, neden birisi siyah şapka SEO kullansın? Birincisi, bir siteyi Google’ın yönergelerine göre sıralamak genellikle zaman alır. Aslında uzun zamandır.

Örneğin siyah şapka stratejileri, bağlantı kurmanın karmaşıklığını azaltmanıza izin verir. Anahtar kelime doldurma, daha fazla içerik varlığı oluşturmak zorunda kalmadan birçok anahtar kelime için bir sayfayı sıralamaya izin verir.

Ancak söylendiği gibi, yakalanmak çoğu zaman bir sitenin arama listelerinden tamamen silinmesine neden olur.

Ve burada bahsetmemin nedeni, SEO’da kısayol olmadığını anlamanızı istemem. Ve gerçek olamayacak kadar iyi görünebilecek stratejiler öneren herkesin farkında olun.

Son Olarak ; İçeriğini aktif olarak arama sonuçlarında konumlandırmadan hiçbir işletme uzun süre ayakta kalamaz.

ferhatakyuzcom-instagram